Portals

Introducció

Introducció

Com ens estem infectant, malgrat les mesures de contenció social? És a través dels nostres familiars i amics? És per anar a treballar? o per anar al supermercat? Com ens sentim després de portar setmanes confinats a les nostres cases?

Aquestes són alguna de les importants qüestions que aborda Covid19impactsurvey.org, que ens permet captar dades molt valuoses per a ajudar-nos a prendre les millors decisions possibles. El qüestionari ha sigut dissenyat pel grup de treball "Data Science for COVID-19 TaskForce" liderat per Nuria Oliver, Comissionada de la Presidència de la Generalitat per a l'Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial i, especialment, per a la coordinació de la intel·ligència de dades davant l'epidèmia COVID-19 en la Comunitat Valenciana, i del qual formen part experts de la Universitat Jaume I, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Miguel Hernández, Universitat d'Alacant, CEU Cardenal Herrera i Fisabio.

Durant el cap de setmana del 28 de març, llancem la primera campanya de recollida de respostes. Utilitzem les xarxes socials per a donar-la a conéixer. L'enquesta va ser rebuda amb gran entusiasme per milers de persones, associacions professionals i civils, ajuntaments, universitats i mitjans de comunicació, que van contribuir al fet que es viralitzara, de manera que a la vesprada del 30 de març ja havíem recopilat mes de 146,000 respostes.

Aquesta enquesta, més enllà de la valuosa informació que ens aporta, és un meravellós exemple de participació ciutadana.

Farem més campanyes en caps de setmana successius, i complementarem els resultats amb 1.000 entrevistes telefòniques. Els convidem al fet que ens ajuden, amb les seues respostes, a llançar una mica de llum sobre les moltes incògnites que encara existeixen sobre el coronavirus i el seu impacte en les nostres vides. El poder positiu de les dades és a les nostres mans, en les de tots nosaltres.

Accés al document d'anàlisi de l'enquesta