Aquest treball pot ser un auxiliar molt valuós a l'hora de fixar i gestionar les polítiques de foment de l'ocupació per part de la Generalitat i de la resta de les administracions públiques amb competència en el territori de la Comunitat Valenciana, així com per a posar el focus en els factors que determinen la qualitat en l'ocupació en els diversos sectors i aconseguir així concentrar els esforços en aquells àmbits que poden tindre un impacte més positiu, maximitzant l'efecte positiu d'aqueixes polítiques i de les inversions pressupostàries lligades a aquestes.
L'estudi examina la realitat de l'ocupació existent en la Comunitat Valenciana, amb una especial atenció a les noves ocupacions generades després de la Gran Recessió de 2008-14 i l'impacte que la irrupció de la pandèmia en 2022 ha tingut en aquest àmbit. L'objectiu d'aconseguir ocupació de qualitat per a tots obliga a determinar les característiques que defineixen aqueixa qualitat, i la influència que tenen en la mateixa fenòmens com la temporalitat, el salari, el tipus de contracte, la naturalesa de l'ocupador, la jornada, els riscos laborals o la satisfacció generada pel treball. L'informe estudia de manera molt particular l'impacte de la baixa qualitat de l'ocupació en col·lectius vulnerables i disparitat d'aqueix impacte entre homes i dones. També s'avaluen els efectes que la COVID-19 ha produït en l'àmbit de l'ocupació dins dels diferents sectors d'activitat a tenor de les dades estadístiques disponibles i s'examinen els factors determinants de la qualitat per a mostrar la seua influència real.
Finalment l'informe realitza una sèrie de recomanacions dirigides a impulsar la qualitat de l'ocupació que afecten diversos agents i que poden tindre una incidència positiva més acusada en creació de llocs de treball.
x
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar el contingut oferit.