Aquest treball pot ser un auxiliar molt valuós a l'hora d'establir i gestionar les polítiques de la Generalitat dirigides a minimitzar les conseqüències negatives del Brexit en els àmbits econòmics i socials més sensibles en la Comunitat Valenciana i centrar aqueixes polítiques en aquells en els quals l'impacte puga tindre un major cost, maximitzant així els seus efectes positius.
L'estudi avalua les conseqüències que l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea pot produir en la Comunitat Valenciana, amb una especial atenció a l'impacte dels seus efectes en els sectors que per les seues especials característiques i la seua dependència del mercat britànic són més vulnerables en la nova situació. L'informe estudia de manera molt particular els efectes del Brexit sobre els interessos comercials valencians.
Finalment l'informe realitza una sèrie de recomanacions dirigides a minimitzar els efectes negatius del Brexit en els sectors més sensibles.
En aquest informe s'analitza la situació del sector turístic en la Comunitat Valenciana i l'impacte que la crisi del COVID-19 ha tingut en l'evolució recent del sector i dels diferents subsectors com els de l'allotjament i la restauració, amb una problemàtica específica molt acusada i es presenten orientacions qualitatives sobre la situació actual i futura de la seua activitat sobre la base d'entrevistes amb representants d'aquests subsectors.
L'anàlisi efectuada caracteritza i contextualitza un sector tan rellevant com el turístic, tant pel seu caràcter estratègic per a impulsar el creixement econòmic, com per la seua importància quantitativa en l'economia, en termes de VAB i ocupació, i aporta una valoració de l'impacte directe que ha tingut la pandèmia en els diferents subsectors que l'integren i de les expectatives de recuperació d'aquests.
L'informe, finalment, identifica els principals reptes que ha d'afrontar el sector en un futur, principalment el seu grau de vulnerabilitat davant situacions com la viscuda amb la pandèmia.
x
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar el contingut oferit.